Okosfűtés

A korszerű és energiatakarékos fűtésről mindenkinek

Ez a valódi okosfűtés!

2016. szeptember 28. 14:01 - Okosfűtés

image001.png

Ha azt mondjuk, hogy okoskészülék, neked mi jut eszedbe?

A mobilod, tableted és esetleg a tévéd, nem?


Már nem csak ezek az eszközök büszkélkedhetnek azonban az okos jelzővel, hanem akár a fűtési rendszered is. Ez már valóban okosfűtés, ahogy a blogunk neve is mutatja!

A CT100 intelligens szabályzó azonban nem csak azért smart készülék, mert csodásan formatervezett érintőképernyővel bír, hanem mert olyan valóban hasznos és okos funkciókkal rendelkezik, amelyek lényegesen megkönnyíthetik az életedet, és ráadásul energiát is spórolnak neked.

Kíváncsiak lettetek?

Akkor menjünk végig a Bosch CT100 intelligens fűtésszabályozó előnyös tulajdonságain, hogy megtudd, hogyan is kezelheti helyetted a fűtésedet.

Először is, tudja milyen idő van.

image004.jpgA hagyományos időjáráskövető szabályozókkal ellentétben a CT100 nem külső érzékelődön keresztül méri a hőmérsékletet, így mindegy is, hogy hol helyezed a lakáson belül. A helyi időjárásról internetkapcsolaton át tudakozódik, egy netes adatbázisból hívja le folyamatosan a saját maga által meghatározott koordináták alapján az éppen aktuális hőmérsékletet. Ennek megfelelően beállítja a kazánodat, hogy gázt tudj spórolni. A kondenzációs kazánok esetében különösen eredményesen működhet ez a megoldás, hiszen az alacsonyabb előremenő hőmérséklet növeli a kondenzációs hatásfokot, és még több energiát takarít meg neked.

Távoli szabályzás, a nagyitól is!


Ha nem akarod az időjárásra bízni a fűtésed teljesítményét, akkor természetesen magad is szabályozhatod, igazából akárhonnan. A már Androidra és iOS-re is elérhető ingyenes alkalmazás segítségével a munkából, telelésről, szabadság alatt és a nagyiéktól is megadhatod, hogy a használati melegvíz és a lakás hőmérséklete mikor mekkora legyen. Teljes kontrollod van a fűtési rendszered felett, bárhonnan.

Sőt, még magadat is tudod kontroll alatt tartani a CT100 segítségével. Ha beállítod a zuhanyidőzítőt, akkor a tusolásra szánt idő lejártával egy hideg vizes impulzussal figyelmeztet arra, hogy takarékoskodj a meleg vízzel. Kegyetlennek is nevezhető, de mindenképpen hatásos megoldás, hogy ne lépd túl a magadnak kiszabott zuhanyidőt. :)

Rád van hangolódva, tudja otthon vagy-e

shutterstock_151691225.jpgEgyébként a CT100 olyan szempontból is okosabb nálad, hogy felülírja a kapott fűtési parancsot, ha érzékeli, hogy nem vagy otthon. Hiába programozod te teljes kapacitásra a kazánodat véletlenül, vagy feledékenységből, ha tudja, hogy nem tartózkodsz otthon, nem fog feleslegesen fűteni. Honnan tudja? Össze kell párosítanod a Wi-Fi képes készülékeiddel, és ha nem érzékeli az ismerős eszközöket a hálózatban, akkor intézkedik. Persze a mérnökök itt gondoltak azért arra is, hogy mi van, ha nincsen Wi-Fi képes eszközöd, vagy a telefont még nem kapó gyerekek érnek haza előbb; ezért ez a funkció ki-be kapcsolható.

Ha már a kikapcsolásnál tartunk. A CT100 azért is okoseszköz, mert olyan kényelmi funkciók is vannak benne, amelyeknek nem is gondoltad volna, hogy jelentősége lehet. Ilyen például a takarítási funkció, amely lehetővé teszi, hogy az érintőgombok elállítgatása nélkül lepucolhasd a designos készülékedet, mert azokat erre az időre inaktiválja.

A te otthonod is okosabbá teszi!

És ezek csak a legérdekesebb, legfunkcionálisabb tulajdonságai a CT100 intelligens szabályzónak. Látható, hogy a fűtési rendszered jó kezekben lesz egy olyan eszköz irányítása alatt, aminek a legfőbb célja, hogy úgy optimalizálja a fogyasztásodat, hogy annak a gázszámládban is érzékelhető hatása legyen.

A Bosch CT100 szabályzó egyébként nem csak új készülékekkel kompatibilis, de használhatod minden olyan termosztát helyett, amelyik BUS kommunikációra képes és Bosch kazánokat kezel.

Hamarosan a Bosch szervizpartnereinél is elérhető lesz a CT100 szabályozó, így ha kérdésed van, vagy azonnal le szeretnéd cserélni a szabályozód egy ilyenre, akkor nemsokára keresheted náluk is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://okosfutes.blog.hu/api/trackback/id/tr6711749397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása